Historie

Stichting Good News Centre Kenya is in 1985 opgericht. De stichting die begon met het ondersteunen van materiële zaken is uitgegroeid tot een organisatie die jaarlijks bijna 140 kinderen een kans op een beter leven bezorgt. Dit doen we door hen de faciliteiten te bieden om onderwijs te kunnen volgen. We betalen schoolgeld, uniformen, reiskosten en meer. Deze kinderen zijn niet alleen Good News omdat hen een mooie carrière wacht, ze kunnen ook veel betekenen voor hun omgeving.

Lees meer

Bestuur en comité

Stichting Good News Centre Kenya is uniek vanwege haar organisatie. In Nederland hebben we een bestuur en raad van Advies met mensen die geheel vrijwillig werken. Zij zorgen voor het genereren van sponsorgelden, de communicatie en alles wat nodig is om een stichting als deze te laten functioneren.

Aan de andere kant zijn we trots op ons comité in Nairobi dat bestaat uit Nederlanders die daar (tijdelijk) wonen en zich geheel belangeloos in zetten voor de kinderen. Zij bezoeken scholen, begeleiden de kinderen en maken het mogelijk dat wij kunnen blijven zeggen dat al het geld dat wij, dankzij onze donoren krijgen, geheel ten goede komt aan de kinderen. 

Lees meer

Statuten, de jaarrekening en ons beleidsplan

Als stichting hechten we veel waarde aan transparantie. Zeker ten aanzien van onze ANBI status. Hier kunt u de meest recente jaarrekening van 2021 en 2022 inzien. Evenals het beleidsplan en andere documenten inzien zoals de statuten en onze geschiedenis.

De ANBI-Status van Good News Centre Kenya

De Belastingdienst kan een ANBI-status toekennen aan organisaties die minstens 90% van hun inzet bijdragen aan het algemeen nut. GNCK is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Over periodieke en incidentele giften en nalatenschappen die we ontvangen, hoeven we daarom geen belasting hoeven te betalen. Dat geeft belastingvoordeel wanneer u doneert. 

Om aangewezen te worden als ANBI moet Good News Centre Kenya niet alleen bijdragen aan algemeen nut, maar ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo hebben we bijvoorbeeld geen winstoogmerk. Ook maken we onze contactgegevens, financiële gegevens, beleidsplan en onze activiteiten openbaar beschikbaar. Dit geeft inzicht in hoe wij als stichting functioneren.

Onze ANBI-status is bij de belastingdienst geregistreerd onder: STICHTING GOOD NEWS CENTERS KENYA 'S-HERTOGENBOSCH | RSIN: 815431399.

Neem voor meer informatie contact op met ons secretariaat.