Nadat Abraham zijn middelbare school afrondde met een 8, kon hij beginnen aan de studie Clinical Medicine aan de Presbyterian University of East Africa, waar hij wordt opgeleid tot Clinical Officer, een functie die tussen de doctor en de verpleger staat. Abraham loopt nu zijn eindstage in het Moi ziekenhuis in Eldoret.

 

Geboortedatum: 22-6-1995

Abraham Akama 

Nadat zijn voogd overleed, leek het erop dat Anthony geen studie kon gaan volgen. Maar met zijn goede cijferlijst kwam hij naar het Good News Centre en werd hij opgenomen in ons programma. Hij volgt nu een studie in Business Management die hij naar verwachting in 2018 zal afronden. 

 

Geboortedatum: 

Anthony Otieno 

Catherine is een hardwerkend meisje die zich zonder familie goed redt. Ze studeert accounting en heeft zelfs een bijbaantje gevonden naast haar studie. 

 

Geboortedatum: 29.02.1996

Catherine Odhiambo 

Clause is een echte doorzetter, ondanks zijn nare achtergrond volgt hij een studie in Business Information Technologie aan de Technical University. Momenteel loopt hij stage in het Hilton Hotel. Hij is ook groot fan van Chelsea F.C.

 

Geboortedatum: 9.12.1993

Clause Ndungu 

Cyprian doet een Bachelor in Political Science aan de Catholic University. Wegens hoge cijfers wordt hij ook gedeeltelijk door de Keniaanse regering gesponsord, dit maakt ons werk iets makkelijker! Hij schrijft artikelen en rapteksten voor de bevordering van een vreedzame samenleving.

 

Geboortedatum: 05-12.1998

Cyprian Ndungu 

Cyrus moet nog beginnen aan zijn vervolg opleiding maar heeft zich opgegeven voor een opleiding verpleegkunde.

 

Geboortedatum: 03.03.1995

Cyrus Mutuku 

Daniel is een ontzettend slimme jongen die zijn middelbare school met een 8.5 heeft afgerond. Hij volgt nu een Bachelor in Information Technology aan de Technical University of Kenya. 

 

Geboortedatum: 20.09.1997

Daniel Muhu 

Diana studeert Fashion Design, een Bachelor waarmee ze als ontwerpster aan de slag wilt gaan. Dankzij haar goede cijfers zal dat zeker geen probleem zijn!

 

Geboortedatum: 01.04.96

Diana Ijenya 

David volgt net als Abraham een opleiding tot Clinical Officer. Hij zit nu in zijn laatste jaar en gaat stage lopen in het Kiambu ziekenhuis. 

 

Geboortedatum: 10.10.91

David Kamau 

Dorcas is een enthousiaste studente die een brede Bachelors of Arts volgt en daarmee alle kanten op kan gaan. Ze wordt ook gesponsord door de regering.

 

Geboortedatum: 18.8.1994

Dorcas Mugure 

Eunice volgt een opleiding pedagogiek en hoopt binnenkort voor de klas te staan! 

 

Geboortedatum: 04.04.1999

Eunice Kasyoka 

Evans volgt een opleiding in Electrical Engineering aan de Kabete Technical Institute. Hier wordt hij opgeleid tot electricien.

 

Geboortedatum: 22.05.1995

Evans Otieno 

Felix volgt een opleiding tot "Quantity Surveyor" aan de Technical University. Hiermee wordt hij kosten-inspecteur in de bouw. Hij loopt dan ook stage bij een groot bouwbedrijf hier in Nairobi. 

 

Geboortedatum: 26.06.1992

Felix Otieno 

Frederick haalde een 8 voor zijn eindexamen en studeert nu Informatica en Wiskunde aan Muranga University College. Behaalve Goods News Centre, wordt hij ook door de regering gesponsord. Hij loopt nu stage bij een software developper.

 

Geboortedatum: 14.10.1995

Frederick Kamau 

Tijdens het verkiezingsgerelateerde geweld in 2007 is de vader van George omgekomen. Hij wordt nu gezien als de toekomstige kostwinnaar van zijn familie. Zijn opleiding tot electricien moet daarvoor gaan zorgen.

 

Geboortedatum: 31.12.1993

George Kamau 

Grace volgt een studie in Clinische Psychologie en hoopt daarmee kinderen met psychische problemen te gaan helpen. 

 

Geboortedatum: 30.05.1995

Grace Ngoiri 

'Hep', zoals hij graag genoemd wordt, studeert Swahili en communicatie. Hoewel hij op kamers zat, woont hij sindskort weer thuis om zijn broertjes te ondersteunen. Zijn moeder is alcoholist en zorgt slecht voor ze. Hij wil na zijn studie leraar worden.

 

Geboortedatum: 09.07.1995

Heppenstal Marienta 

James doet een opleiding tot "Plant Operator", waar hij leert om met zware landbouw machines om te gaan. Dit doet hij bij Lake Naivasha, waarvandaan veel landbouw producten naar Nederland worden geëxporteerd!

James Muthoka 

James volgt een Bachelor of Science in Scheikunde aan Kenyatta University. Met zijn hoge cijfers krijgt hij van de regering ook een kleine beurs.

 

Geboortedatum: 16.08.1996

James Nganga 

John's moeder heeft een fruitstal waarmee ze 100 euro in de maand verdient. Met zijn studie in "Catering and Accomodation" hoopt hij straks in een van de internationale hotels te kunnen werken en haar bij te staan.

 

Geboortedatum: 30.04.1994

John Kibera 

John studeert 'Analytical Chemistry'. Hij komt uit een groot, arm gezin en hoopt ze te kunnen helpen door in de pharmaceutische industrie te gaan werken. Hij is altijd erg dankbaar voor de steun die we bieden.

 

Geboortedatum: 18.02.1996

John Kimata 

Joseph studeert 'Medical Laboratory Sciences' aan Mount Kenya University. Hij hoopt later laborant te kunnen worden. 

 

Geboortedatum: 30.12.1997

Joseph Yonga 

Kennedy studeert Business Management aan Mount Kenya University. Zijn moeder is overleden en zijn vader heeft moeite met het ondersteunen van de familie. De hoop is dus op Kennedy gevestigd.

 

Geboortedatum: 28.01.1995

Kennedy Nakola 

Lencer loopt stage als gids in Tsavo National Park. Dit is het eindtraject van haar studie in toerisme die ze aan de Nairobi Institute of Business Studies volgt. Ze hoopt daar te kunnen blijven werken als ze klaar is.

 

Geboortedatum: 15.08.1997

Lencer Akoth 

Linnet heeft een gehandicapt zusje en hoopt in de toekomst te helpen met het opzetten van een school voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Ze studeert Disaster Management aan de Maseno University en zou daarna graag voor het Keniaanse Rode Kruis willen werken.

 

Geboortedatum: 17.11.1997

Linnet Njeri 

Magdalene volgt een studie tot verpleegkundige aan de Presbyterian University. Met deze studie, genaamd Clinical Medicine, hoopt Magdalene straks binnen haar gemeenschap aan de slag te kunnen gaan.

 

Geboortedatum: 08.03.1995

Magdalene Monthe 

Mary studeert accounts, oftewel boekhoudkunde, aan de Pinnacle Business School. Ze zit nu in de laatste phase en hoopt deze zomer af te studeren!

 

Geboortedatum: 13.10.1995

Mary Mukami 

Monica studeert landbouwkunde aan Kenyatta University. Ze had voor haar high school eindexamen een 8.9 en heeft deze lijn doorgezet op de Universiteit. 

 

Geboortedatum: 25.05.1996

Monica Wangeci 

Naomi begint in september aan haar laatste jaar. Ze volgt een opleiding tot lerares in informatica aan de Kenya Technical Teachers College. 

 

Geboortedatum: 08.06.1995

Naomi Muthoni 

Peter haalt alleen maar negens voor zijn tentamens. Hij wordt dan ook gedeeltelijk door de regering gesteund. Aan de Taita Taveta University doet hij een BSc in Statistiek!

 

Geboortedatum: 15.02.1996

Peter Kamau 

Peter zijn thuissituatie was zo slecht dat het hoofd van zijn basisschool zich over hem ontfermde en hem uiteindelijk bij ons bracht. Hij haalde hoge cijfers en dus konden wij hem verder steunen. Hij volgt een opleiding tot electricien en kan na zijn geslaagde stage aan de slag bij Kenya Power.

 

Geboortedatum: 1994

Peter Wagako 

Purity volgt een technische opleiding aan de Kenya Technical Trainers Institute. Ze wordt opgeleidt tot logistieke medewerker, en kwam deze maand met een indrukwekkende cijferlijst naar het kantoor van GNC.

 

Geboortedatum: 20.02.1996

Purity Njeri 

Rebecca's oma bedelt op een van Nairobi's drukke kruispunten om haar kleindochters te onderhouden. Ze is dan ook erg dankbaar aan het GNC en haar donoren dat haar dochter een BSc in Biologie en Physical Sciences mag volgen aan Moi University.

 

Geboortedatum: 27.01.1996

Rebecca Syokau 

Regina is naar de havenstad Mombasa verhuisd om daar een studie in maritiem management te volgen. 

 

Geboortedatum: 

Regina Wanjiku 

Robert is, net als Naomi, bezig met zijn opleiding tot informatica leraar aan de Kenya Technical Teachers College. Behalve informatica, volgt hij ook cursussen in natuurkunde en wiskunde, in de hoop daar ook les in te kunnen geven,

 

Geboortedatum: 17.2.1990

Robert Ouko 

Rosemary begint in september aan haar vervolgopleiding. Ze heeft voor haar eindexamen hoge cijfers gehaald, met nam voor informatica. Ze gaat dan ook een opleiding tot software engineer volgen. 

 

Geboortedatum: 

Rosemary Nyaguthie 

Rosemary heeft 6 broers en zussen. Haar alleenstaande moeder heeft veel moeite met het onderhouden van het gezin. Met haar opleiding boekhoudkunde kan Rosemary in de toekomst thuis voor wat extra centjes zorgen!

 

Geboortedatum: 09.05.1996

Rosemary Wambui 

Samuel kreeg, dankzij zijn hoge cijfers, de kans om aan een van Kenia's betere Medical Colleges te studeren. Hij doet het erg goed en studeert naar verwachting in september af!

 

Geboortedatum: 15.03.1994

Samuel Ouma 

Sarah kwam door de strenge selectie van de Buruburu Institute of Fine Arts en volgt nu een studie in Graphic Design. Sarah is een enthousiaste en gemotiveerde jongedame!

 

Geboortedatum: 07.10.1996

Sarah Wanja 

Shawn is een erg gezellige student die weet wat hij wilt. Hij studeert Supplychain & Procurement Management aan de Mount Kenya University, een logistieke opleiding.

 

Geboortedatum: 15.02.1997

Shawn Odhiambo 

Simon gelooft heilig in het nut van onderwijs en voorlichting in het bestreiden van armoede. Hij wilt leraar worden en volgt dus ook een pedagogische opleiding aan Kenyatta University.

 

Geboortedatum: 18.02.1996

Simon Gachanja 

Simon volgt net als Simon Ganjacha een opleiding tot leraar. Hij doet dit aan Machakos University. Hij wordt ook gedeeltelijk ondersteund door de regering wegens zijn academische prestaties.

 

Geboortedatum: 12.09.1995

Simon Munyao 

Stellamaris studeert boekhoudkunde aan de Pinnacle Business School. Ze is ook actief als vertegenwoordigster in de studentenraad.

 

Geboortedatum: 12-01-1994

Stellamaris Njeri 

Stephen is haast klaar met zijn opleiding tot automonteur. Hij volgt deze opleiding aan de Kabete Technical Institute, waar hij in september hoopt af te studeren.

Stephen Achieng 

Juliet begint in september aan een opleiding tot loodgieter aan de Kabete Technical Training Centre. Ze is erg gedreven en wilt zich inzetten voor betere en schonere sanitatie in haar omgeving.

 

Geboortedatum: 12.8.1998

Juliet Vihenda 

Enoch is onze nieuwste student. Nadat zijn voogd zijn baan en inkomen verloor, was hij bijna genoodzaakt om zijn studie af te breken, dat terwijl hij in zijn laatste jaar zit! Hij kwam bij ons langs met zijn cijferlijst en daaruit bleek dat hij een slimme en hardwerkende student is. Wij steunen hem nu zodat hij het laatste deel van zijn studie landbouwkunde kan afronden. 

 

Geboortedatum: 17.03.1995

 

Enoch Osumo 

Net Geslaagd!

Hieronder staan 8 studenten die net hun eindexamen hebben gemaakt. 

Zij zijn net geslaagd en beginnen binnenkort aan hun vervolg opleiding. Alleen diegene met een goede cijferlijst worden door ons verder ondersteund. Daarbij wordt er ook goed gekeken naar de prijs-kwaliteit verhouding van hun voorkeuren.

Joseph is met een 8 gemiddeld geslaagd aan Githiga High School. Nu mag hij de lerarenopleiding van Nairobi University gaan volgen.

Ashley Kawira 

Faith stond gemiddeld een 7.5. In september begint ze aan de Kenya Medical Training College, waar ze wordt opgeleid tot verpleegster.

Faith Minoo 

Joseph is met een 8 gemiddeld geslaagd aan Githiga High School. Nu mag hij de lerarenopleiding van Nairobi University gaan volgen.

Joseph Oganga 

Kate heeft net 

Kate Akinyi 

Matthew Nzioki 

Rachel Anjela 

Rosemary Nyaguthie 

Teresia begint in september met een 3-jarige opleiding catering and accommodation bij Kibondeni College in Nairobi. Haar droom was om modeontwerpster te worden, maar aangezien in die branche weinig kans is op werk, besloot zij toch de catering kant uit te gaan.

 

Teresiah Jumba Aluka 

Joseph Yonga is in september 2017 begonnen aan een 3-jarige studie Medical Laboratory Technician aan The Mount Kenya University.