Sjaak de Vries, voorzitter

Is voorzitter sinds december 2014. Uitgenodigd door de vorige voorzitter, Theo Sijmons, zet ik mij graag in voor dit prachtige doel. Na een drukke internationale loopbaan in de geneesmiddelen wereld is er nu meer tijd voor activiteiten bij het GNC. Ik heb de afgelopen jaren ook zoveel van de wereld gezien en begrepen, dat het absoluut noodzakelijk is een bijdrage te leveren aan mensen die nog zo de basale behoeften van het leven missen. Kinderen spreken dan altijd tot de verbeelding. Ook de kinderen in Kibagare hebben het moeilijk, zeer arm, weinig eten, en nauwelijks ontwikkelingsmogelijkheden. En toch zo enthousiast en vrolijk! Ik wil graag helpen dit enthousiasme meer fundament te geven en hen, samen met het Bestuur in Nederland en ons comité in Nairobi, helpen met hun groei en ontwikkeling. Ze verdienen het!

Arjen Looijen, penningmeester

Ik ben Arjen Looijen, woonachtig in Tilburg samen met mijn vrouw en onze twee zoons. In het dagelijks leven ben ik Senior Controller bij Nagtzaam Accountants en Fiscalisten, waar ik onze klanten help met het realiseren van hun financiële doelstellingen. Via Joris Nagtzaam, heb ik Stichting Good News Centre Kenya leren kennen. Tijdens verre reizen op diverse continenten zag ik welke impact schrijnende armoede op kinderen heeft. Daarnaast ben ik in het verleden altijd actief geweest als vrijwilliger. Nu mijn kinderen wat ouder zijn, komen al deze zaken mooi samen. Dat was de reden waarom ik Joris (de vorige penningmeester) aanbood zijn rol over te nemen. Zo kan de stichting nog steeds op volledige ondersteuning van onze collega’s van Nagtzaam rekenen.

Marian Voskamp, secretaris

Joost van Rijn, bestuurslid

Aangestoken door de "AFRICA" koorts bezochten mijn vrouw Anneke en ik al vroeg landen zoals Kenya, Tanzania, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Op deze reizen werden we vaak rondgeleid in de "townships" en kwamen veel situaties tegen, schooltjes, hutten, slums etc. waar we graag iets aan zouden willen doen.

Via de Stichting Good News Centre Kenya te 's Hertogenbosch zien we een mogelijkheid om ons steentje bij te dragen. We zijn ook al meerdere keren in Kibagare polshoogte gaan nemen”.

Michiel de Nijs, bestuurslid

De kracht van echte hulp ligt in mijn ogen bij het bieden van zelfredzaamheid. Een goede opleiding staat aan de bron van nieuwe kansen. Na de kennismaking met de bevlogen mensen achter Good News Centre Kenya was ik om. De kansen die mijn eigen kinderen krijgen, kunnen we zo ook aan jonge Kenianen uit Kibagare bieden. Zij krijgen via ons comité in Nairobi en de Assumption Sisters of Nairobi echt kansen op een betere toekomst. Voor zichzelf en voor hun familie. Dat via onze stichting nagenoeg 100% van alle inzamelingen bij de kinderen terecht komt is helemaal prachtig. 

Belangeloze inzet

Leden van het bestuur, van het comité en van de Raad van Advies, doen hun werk voor het GNC belangeloos. Zij worden voor hun inzet niet financieel tegemoed gekomen en vragen ook geen onkostenvergoeding.

Op het kantoor van het GNC zijn twee mensen werkzaam nl. Robert en Ann. (omdat zij nauw samenwerken met de vrijwilligers in Nairobi, stellen ze zich voor hier op deze pagina bij het comite) 

Het Good News Centre team in Nairobi

Op deze foto staan van links naar rechts: Mireille Smallenburg, Robert Wahinya, Tomek Weggemans, Anne Njambura en Annette Verbeek.

Mireille Smallenburg, Voorzitter van het Comité in Nairobi

Tomek Weggemans

Ann Nyambura

Ann heeft boekhoudkunde gestudeerd aan Strathmere University dankzij het programma van GNC. Ze is in 2015 afgestudeerd en helpt sindsdien twee dagen in de week bij ons op kantoor! Zij is een waardevolle kracht en een voorbeeld van Good News.

Robert Wahinya

Robert Wahinya komt uit een groot arm gezin met 7 kinderen. Beide ouders leven niet meer. Robert heeft een zeer bewogen jeugd gehad. Good News Centre besluit hem te sponsoren als hij met succes zijn lagere school afmaakt.  De middelbare school rondt hij af met een B (A is het hoogst). GNC helpt hem verder met een accounting opleiding. In 2012 komt hij partime bij GNC werken, eerst als assistent administratief medewerker, vervolgens als accountant en nu als full-time maatschappelijk werker. Hij draagt zorg voor de administratie en heeft nauw contact met alle studenten en scholen.  GNC is zeer blij met deze vrolijke, betrouwbare en enthousiaste collega”.

Ruth Wangeci Wachira

Ruth Wangeci Wachira is a small scale farmer in Kenya. She has been growing potatoes in the Aberdare’s (a highland region in Kenya) for one and a half years. Before she became a farmer, Wangeci finished a degree in Finance at Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology. She started working for one of the auto industry companies, DT Dobie and company (K) in the Service Department, where she served in the stores' section as a supervisor. This is where her love for Supply Chain Management was ignited, and followed by graduating in Supply Chain Management with an MBA from the University of Nairobi. She later worked for a local construction company as a Procurement coordinator before venturing into farming. When she is not tending to her farm, Wangeci loves to travel, read different genres of books and run (Not the Kipchoge way!). She currently lives in Nairobi with her partner. Having lived in Kenya all her life, Wangeci is excited to be volunteering for GNC Kenya. She hopes her local knowledge will be of use in assisting GNC to achieve their objectives in creating educational opportunities for the bright and needy students of Kibagare.

Theo Sijmons, lid van de Raad van Advies

Theo Sijmons zat vele jaren in het bestuur, was van 2002-2014 voorzitter en daarna nog een tijdje algemeen bestuurslid. Het is heel waardevol dat al deze kennis niet verloren gaat en daarom wordt het zeer gewaardeerd dat Theo is toegetreden tot de Raad van Advies.

"Ik ben een zwager van Nel Suijkerbuijk die de stichting in 's Hertogenbosch in 1986 mede heeft opgericht. Ik ben nu gepensioneerd en na jaren intensief bedrijfsleven vind ik het erg bevredigend me te kunnen inzetten voor zo’n waardevol doel in een sloppenwijk. Natuurlijk besef ik dat wat we doen een druppel op de roodgloeiende plaat is, maar voor mij is elk mens er één, dus sta ik helemaal achter onze slogan": “Geef ieder kind een kans”.

Hein van Asperen, lid van de Raad van Advies

Hein van Asperen is jarenlang penningmeester geweest van onze stichting. Hij vindt het belangrijk om een bijdrage te blijven leveren aan de toekomst van onze stichting en daarmede aan de toekomst van een aantal jonge mensen in Kenia. Gedurende de periode 1996-2011 heeft Hein als diplomaat in Nairobi mogen wonen en werken. Zijn vrouw heeft zich vanaf 1997 in verschillende functies ingezet voor het Good News Centre en zo volgde Hein het wel en wee van de stichting. Met zijn Kenia ervaring heeft hij een hele goede bijdrage geleverd als penningmeester en het was dan ook een logische stap dat Hein als betrokken ambassadeur van onze stichting zitting nam in de Raad van Advies. Van zijn kennis van het land en van de stichting maken we uiteraard graag gebruik.