Good News Centre Kenya Nieuws

Een gezellige dolle drukke boel

Een keer per jaar wordt er in Meta Meta, het kindertehuis onder leiding van mama Angelina een GOOD NEWS COMMUNITY DAY georganiseerd. Onze studenten die in het GNC programma zitten geven iets terug, stellen zich beschikbaar voor een dag en zetten zich in voor de kinderen die in Meta Meta wonen

17/10/2016 - Door Mia van der Vlugt

Deel dit artikel
Schermafbeelding 2016-10-17 om 9.54.51 PM.png

De dag valt op een zaterdag, omdat onze studenten dan geen school hebben. Van het geld dat beschikbaar wordt gesteld door Stichting Good News Centre Kenya worden boodschappen ingekocht om een maaltijd te prepareren voor de kinderen. Ongeveer 40 studenten helpen mee. De dag begint in de ochtend. Alle kinderen van Meta Meta zijn uitgelaten, er wordt gelachen, gezongen en gepraat.

 

Een gezellige dolle drukke boel

 

De studenten verdelen zich in groepjes en een ieder heeft zijn eigen taak. Ze koken, doen spelletjes met de kinderen en weer een ander groepje zorgt ervoor dat de kinderen een snack krijgen terwijl ze wachten op de lunch. Een groep studenten helpt met het opdienen van het eten en het inschenken van limonade.

 

Tijdens het eten worden er verhalen, ervaringen gedeeld, een gezellige dolle drukke boel! Opruimen, afwassen hoort er natuurlijk bij en iedereen helpt mee. Als alles opgeruimd is bespreekt Angelina hoe ze dag vond qua organisatie, inzet van de studenten en er worden op en of aanmerkingen gegeven.

 

Deze GNC community dag wordt sinds 6 jaar georganiseerd. Voor onze GNC studenten die zelf vaak uit kwestbare milieus komen is het een goed leermoment; iets doen en terug geven aan de kinderen van Meta Meta. De dag heeft een positief effect, sommige studenten gaan terug naar Meta Meta en geven hun vrije tijd aan de kinderen en of praten met Angelina die altijd een luisterend oor heeft.

 

Studenten geven aan dat deze dag met meer regelmaat zou moeten plaatsvinden, het is erg leuk om te doen en het brengt zo veel blijdschap onder de kinderen.