Good News Centre Kenya Nieuws

Benefietconcert groot succes!

Jaarlijks benefietconcert leverde ruim €10.000,- op!

11/02/2019 - Door Michiel de Nijs

Deel dit artikel
GNCK-OptredenGroep.jpg

 

Maandag 21 januari organiseerden we als Stichting Good News Centre Kenya ons jaarlijkse benefietconcert in het Theater aan de Parade te 's-Hertogenbosch. Muzikaal leider Thijs Borsten creëerde een geweldige sfeer met als grote verrassing Leoni Jansen. De prachtige opbtrengst van €10.132,- maakte de avond tot een groot succes.

 

Tania Kross ziek, toch prachtige opbrengst

De opzet van de muzikale avond was dat pianist Thijs Borsten diverse topartiesten uit de wereldmuziek zou ontvangen en uitdagen tot een jamsessie. Izaline Calister (Curacao), Neco Novellas (Mozambique) en Mola Sylla (Senegal) en natuurlijk operadiva Tania Kross hadden hiervoor al weken gerepeteerd. Op de dag van het concert werd Tania Kross helaas geveld door de griep. De muzikaliteit van Leoni Jansen bood soelaas. Zij verving Kross met slechts enkele repetitie uren op een grandioze wijze.

 

Met een opbrangst van €10.132,- is het bestuur van de stichting uiteraard ook dik tevreden. "De opbrengst is prachtig natuurlijk, daar kunnen we veel kinderen in Kibagare Kenya mee helpen aan een betere opleiding. Het bedanken van alle mensen die onze stichting soms al jaren steunen met zo'n prachtige avond is ons ook heel veel waard." Aldus voorzitter van Stichting Good News Centre Kenya Sjaak de Vries.

 

Een middag hard werken

Leoni Jansen wist wat er speelde, zij begeleidt al jaren de productie van het benefiet concert vanuit Bos Theaterproducties. In een middag lukte het de muzikanten een topavond te presenteren. De reacties waren unaniem positief. Zeker de bijdrage van Leoni Jansen kwam als positieve verrassing naar voren. Tijdens de pauze verlootten we geheel volgens traditie een uniek kunstwerk. Dit keer van Adam Masava, een Keniaanse kunstenaar uit de wijk Kibagare. Zijn werk werd gewonnen door Thea van Gelder uit Berlicum.